Politika Privatnosti

U kompaniji Tzi – Inženjering, kojoj se može pristupiti sa https://tzi.ba/, jedan od glavnih prioriteta je privatnost naših posjetitelja. Ovaj dokument o politici privatnosti sadrži vrste podataka koje Tzi – Inženjering prikuplja i bilježi i kako ih koristimo.

Ako imate dodatnih pitanja ili tražite više informacija o našoj Politici privatnosti, ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Ova Politika privatnosti odnosi se samo na naše mrežne aktivnosti i vrijedi za posjetitelje naše web stranice s obzirom na informacije koje su podijelili i / ili prikupili u Tzi – Inženjeringu. Ova se politika ne odnosi na bilo koje informacije prikupljene van mreže ili putem kanala koji nisu ove web stranice.

 

Pristanak

Korištenjem naše web stranice ovime pristajete na našu Politiku privatnosti i pristajete na njene uvjete.

 

Informacije koje prikupljamo

Lični podaci koje trebate dostaviti i razlozi zbog kojih se od vas traži da ih date bit će vam jasni u trenutku kada od vas tražimo da navedete svoje lične podatke.

 

Ako nas direktno kontaktirate, možda ćemo dobiti dodatne informacije o vama, poput vašeg imena, adrese e-pošte, telefonskog broja, sadržaja poruke i / ili priloga koje nam možete poslati i bilo koje druge informacije koje odaberete da pružite.

 

Kada se registrujete za račun, možemo zatražiti vaše podatke za kontakt, uključujući stavke kao što su ime, naziv kompanije, adresa, adresa e-pošte i telefonski broj.

 

Kako koristimo vaše podatke

Informacije koje prikupljamo koristimo na razne načine, uključujući:

  • Osigurajte, upravljajte i održavajte našu web stranicu
  • Poboljšajte, personalizirajte i proširite našu web stranicu
  • Shvatite i analizirajte kako koristite našu web stranicu
  • Razvijte nove proizvode, usluge, funkcije i funkcionalnost
  • Komunicirajte s vama, bilo direktno ili preko jednog od naših partnera, uključujući korisničku službu, kako biste vam pružili ažuriranja i druge informacije u vezi sa web stranicom, te u marketinške i promotivne svrhe
  • Pošaljite vam e-mailove
  • Pronađite i spriječite prevaru

 

Datoteke dnevnika

Tzi – Inženjering slijedi standardnu ​​proceduru korištenja datoteka dnevnika. Ove datoteke evidentiraju posjetitelje kada posjete web stranice. Sve hosting kompanije rade ovo i dio analitike hosting usluga. Podaci prikupljeni u datotekama dnevnika uključuju adrese internetskog protokola (IP), vrstu pregledača, dobavljača Internet usluga (ISP), datum i vrijeme, stranice s uputama / izlazima i možda broj klikova. Oni nisu povezani sa bilo kojim informacijama koje mogu lično identificirati. Svrha informacija je analiziranje trendova, administriranje web stranice, praćenje kretanja korisnika na web stranici i prikupljanje demografskih podataka.

 

Kolačići i web beacons

Kao i bilo koja druga web lokacija, Tzi – Inženjering koristi „kolačiće“. Ovi kolačići koriste se za čuvanje podataka, uključujući želje posjetitelja i stranice na web lokaciji kojima je posjetitelj pristupio ili ih posjetio. Informacije se koriste za optimizaciju korisničkog iskustva prilagođavanjem sadržaja naše web stranice na osnovu vrste pregledača posjetitelja i / ili drugih informacija.

Za općenitije informacije o kolačićima, pročitajte “Što su kolačići”.

 

Pravila privatnosti oglašivača

Ovu listu možete potražiti da biste pronašli Politiku privatnosti za svakog od oglašivačkih partnera kompanije Tzi – Inženjering.

Nezavisni poslužitelji oglasa ili oglasne mreže koriste tehnologije poput kolačića, JavaScript-a ili Web beacons-a koji se koriste u njihovim odgovarajućim oglasima i vezama koje se pojavljuju na Tzi – Inženjeringu, a koje se šalju direktno u pregledač korisnika. Oni će automatski primiti vašu IP adresu kada se to dogodi. Te se tehnologije koriste za mjerenje efikasnosti njihovih reklamnih kampanja i / ili za personalizaciju reklamnog sadržaja koji vidite na web lokacijama koje posjećujete.

Imajte na umu da Tzi – Inženjering nema pristup ovim kolačićima koje koriste nezavisni oglašivači niti ih kontrolira.

 

Politike privatnosti trećih strana

Politika privatnosti Tzi – Inženjeringa ne odnosi se na druge oglašivače ili web lokacije. Stoga vam savjetujemo da detaljnije informacije potražite u odgovarajućim Pravilima o privatnosti ovih nezavisnih poslužitelja za oglase. Može sadržavati njihove prakse i upute o tome kako se odjaviti iz određenih opcija.

Možete onemogućiti kolačiće putem pojedinačnih opcija pretraživača. Da biste znali detaljnije informacije o upravljanju kolačićima pomoću određenih web pregledača, možete ih pronaći na odgovarajućim web lokacijama pregledača.

 

CCPA prava na privatnost (ne prodajte moje lične podatke)

Prema CCPA, između ostalih prava, potrošači u Kaliforniji imaju pravo na:

  • Zatražite da poduzeće koje prikuplja lične podatke potrošača otkrije kategorije i određene dijelove ličnih podataka koje je poduzeće prikupilo o potrošačima.
  • Zatražite da preduzeće izbriše sve lične podatke o potrošaču koje je preduzeće prikupilo.
  • Zatražite da preduzeće koje prodaje lične podatke potrošača ne prodaje lične podatke potrošača.

Ako podnesete zahtjev, imamo mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite ostvariti neko od ovih prava, kontaktirajte nas.

 

GDPR prava na zaštitu podataka

Željeli bismo biti sigurni da ste u potpunosti svjesni svih svojih prava na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sljedeće:

Pravo na pristup – Imate pravo da zatražite kopije svojih ličnih podataka. Za ovu uslugu možemo vam naplatiti malu naknadu.

Pravo na ispravak – Imate pravo zahtijevati da ispravimo sve podatke za koje smatrate da su netačni. Također imate pravo zahtijevati da upotpunimo podatke za koje smatrate da su nepotpuni.

Pravo na brisanje – Imate pravo zahtijevati da izbrišemo vaše lične podatke, pod određenim uvjetima.

Pravo na ograničenje obrade – Imate pravo zahtijevati da ograničimo obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Pravo na prigovor na obradu – Imate pravo prigovora na našu obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo zahtijevati da podatke koje smo prikupili prenesemo u drugu organizaciju ili direktno vama, pod određenim uslovima.

Ako podnesete zahtjev, imamo mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite ostvariti neko od ovih prava, kontaktirajte nas.

 

Informacije o djeci

Drugi dio našeg prioriteta je dodavanje zaštite djeci dok koriste internet. Potičemo roditelje i staratelje da promatraju, učestvuju i / ili nadgledaju i vode njihove mrežne aktivnosti.

Tzi – Inženjering ne prikuplja svjesno nikakve lične podatke od djece mlađe od 13 godina. Ako mislite da je vaše dijete pružilo takve informacije na našoj web stranici, toplo vam preporučujemo da nas odmah kontaktirate i mi ćemo se potruditi da odmah uklonite takve podatke iz naše evidencije.